COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O mamă cu copil mic, la reanimare, după ce au contactat cu persoane infectate

O mamă cu copil mic, la reanimare, după ce au contactat cu persoane infectate

O mamă și copilul sînt suspectați la infecția COVID-19 după ce au contactat cu persoane infectate ca urmare a excursiei la o mănăstire din Ucraina.

Cazul a fost sesizat ca urmare a unei anchete epidemiologice după ce au fost confirmate șase îmbolnăviri printre grupul de cetățeni ai R. Moldova. Informația a fost comunicată de ministra sănătății Viorica Dumbrăveanu.

După ce un grup de 35 de moldoveni au mers într-o excursie la o mănăstire din Ucraina, au fost confirmate șase cazuri de îmbolnăvire. Ca urmare a ultimilor patru cazuri confirmate la 20 martie, autoritățile au demarat o anchetă epidemiologică. Aceasta pentru a se determina care sînt persoanele care au intrat în contact cu bolnavii.

„În rezultat a fost depistată o mamă cu copil mic, internați într-o instituție medico-sanitară pentru copii, care de cîteva zile se află în secția de reanimare. Mama nu a informat personalul medical despre faptul că a fost în contact cu o persoană care a revenit dintr-o țară în care sînt înregistrate cazuri de COVID-19”, a informat Dumbrăveanu în cadrul unei conferințe de presă.


Ulterior s-a constatat că și soțul cu cel de-al doilea copil sînt internați în spital și au fost în contact cu persoanele la care s-a confirmat îmbolnăvirea cu COVID-19.

„După ce am discutat repetat, mama a recunoscut că a fost în contact cu persoanele infectate. Seara tîrziu am realizat transportarea copilului, de comun cu mama, într-o instituție specializată pentru copii care sînt suspecți sau infectați cu coronavirus de tip nou”, a menționat ministra Sănătății.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load