COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O grupare criminală exporta ilegal în Moldova motoare de avioane

O grupare criminală exporta ilegal în Moldova motoare de avioane

Colaboratorii de la vama Novorossiisk, împreună cu angajații UEFSB Rusia din regiunea Krasnodar, în cadrul controlului vamal și a activităților de investigație promptă, au identificat o grupare criminală organizată care exporta ilegal produse cu scop dublu, scrie yutu.customs.ru.

”Cu scopul de a exporta din Federația rusă în Republica Moldova două motoare turbopropulsoare pentru avioane, la autoritatea vamală a fost depusă o declarația, în care echipamentul era indicat ca "motoare de elicoptere civile Ka-32 ieșite din uz”. Cu toate acestea, în timpul inspecției vamale a mărfurilor s-a stabilit o neconcordanță între informațiile declarate și modificarea efectivă a motoarelor. În urma măsurilor ulterioare de verificare, s-a constatat că motoarele menționate au fost instalate și utilizate anterior pe elicopterele cu destinație militară Mi-8, Ka-27, din dotarea Ministerului Apărării al Federației Ruse și pot fi utilizate la crearea de armament și de alte echipamente militare”, ne-a povestit despre circumstanțele identificării activitatății grupării criminale organizate șeful adjunct al punctului vamal Novorosiisk, Dmitrii Belanov.

Avînd vedere acest fapt, vama Novorossiisk a itentat un dosar penal în baza art. 226.1, al. 3 din Codul penal al Federației Ruse (contrabandă cu materiale și echipamente care pot fi utilizate la crearea de arme, echipamente militare, comisă de o grupare criminală organizată). Sancțiunile în baza acestui articol prevăd privațiune de libertate pe un termen de la șapte la doisprezece ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load