COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O grădiniță va fi deschisă după renovare (FOTO)

O grădiniță va fi deschisă după renovare (FOTO)

Primăria municipiului Chişinău anunță că pe 15 octombrie va fi inaugurat, după reparație capitală, blocul de grădiniță al Complexului Educațional „Kiril și Metodiu”. Aici vor fi deschise 4 grupe, iar instruirea se va efectua în limba rusă.

În cadrul instituției vor fi instituționalizați aproximativ 100 de copii din sectorul Rîșcani. Realizarea proiectului vine ca urmare a reorganizării Liceului Teoretic „Kiril și Metodiu” în Complex Educațional liceu-grădiniță.

Lucrările de reabilitare a edificiului s-au desfășurat în perioada 06.06 – 07.10.2019 și au vizat replanificarea spațiilor, reparația tavanelor și a pereților, schimbarea tîmplăriei și a rețelelor inginerești, amenajarea grupurilor sanitare, dotarea cu mobilier, amenajarea pavilioanelor și a terenului de joacă. Lucrările au costat municipalitatea 6,6 milioane de lei.


Clădirea instituției a fost dată în exploatare în anul 1981 și consta din 3 blocuri de studii, cu o capacitate totală de circa 1600 locuri. Din anul 2009, în procesul educațional erau utilizate doar două blocuri.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load