COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O formațiune politică propune plafonarea adaosului comercial la legume

O formațiune politică propune plafonarea adaosului comercial la legume

Deputații din Platformei DA cer, pe perioada stării de urgență, plafonarea adaosului comercial la legumele care sînt cele mai solicitate de pensionari.

Un demers în acest sens a fost expediat către Guvern și către Comisia pentur situații excepționale, transmite IPN.

„Solicităm examinarea în cadrul Comisiei pentru situații excepționale problema majorării prețurilor la legumele din setul destinat preparării supelor, borșului, cum ar fi: cartof, sfeclă roșie, morcov, ceapă, varză, precum și întreprinderea măsurilor ce se impun conform legislației pentru plafonarea adaosului comercial pînă la 15% la produsele vizate” se spune în demersul semnat de președintele fracțiunii parlamentare a PPPDA, Alexandru Slusari.


Potrivit PPPDA, această măsură se impune în contextul situației create în domeniul comerțului cu produse alimentare pe fondul situației epidemiologice provocate de răspîndirea COVID-19, avînd la bază monitorizarea prețurilor și multiplele apeluri de la cetățeni din diferite raioane.

În perioada stării de urgență, pentru cartof, morcov, sfecla roșie, ceapă și varză adaosul comercial cumulativ pe tot lanțul valoric nu trebuie să depășească 15 %. Potrivit lui Alexandru Slusari, aceasta măsura este importantă și în contextul în care în perioada martie-mai se atestă deficitul legumelor autohtone și dependența mai mare a țării de import, „ceea ce generează în situația de agiotaj scumpiri abuzive”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load