O fetiță de opt ani a murit după ce a fost internată în spitalul din Rezina

O fetiță de opt ani a murit după ce a fost internată în spitalul din Rezina

O fetiță de opt ani a decedat în spitalul raional Rezina din cauza unei infecții virale. Tragedia a avut loc în dimineața zilei de 12 februarie curent.


Potrivit ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, decesul a fost evitabil dacă Fetița era transferată din secția reanimare la un spital de referință. 


„Fetița a petrecut în secția de internare peste patru ore fără a fi consultată de specialiști și administrîndu-i-se o perfuzie simplă de tot. După alte două ore petrecute în secție, a fost transferată în reanimare, unde din tot timpul aflării sale acolo, două ore le-a petrecut doar cu infirmiera, fără nicio supraveghere medicală”, a scris ministra pe pagina sa de Facebook.


Ministra Sănătății  spune că cazul nu a fost făcut public de fosta Guvernare pentru că „era în toi” campania electorală.


De asemenea, aceasta a precizat că în spitalul raional Rezina au fost depistate zeci de încălcări ale procedurilor și standardelor din domeniul sănătății.


„Am cerut eliberarea din funcție a medicului reanimatolog deoarece nu deține drept de activitate și demisia directorului. Fondatorul spitalului e cu totul de altă părere și își susține directorul, care de asemenea, nici gînd să plece”, a mai scris ministra.


Cazul este investigat de Procuratură.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load