COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O femeie de 68 de ani, transportată cu o echipă SMURD la Chișinău

O femeie de 68 de ani, transportată cu o echipă SMURD la Chișinău

În dimineața zilei de 5 mai la Cahul a avut loc o intervenție comună SMURD a medicilor și paramedicilor din România în parteneriat cu colegii din Republica Moldova pentru transportarea la Chișinău a unei femei în vîrstă de 68 de ani, transmite NOI.md.

Potrivit IGSU, un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri Cahul a avut misiunea de a prelua o pacientă cu fractură de femur din Spitalul raional Cahul și a o aduce la Institutul de Medicina Urgentă pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Misiunea a fost realizată în comun cu participarea medicilor români, care au monitorizat pacienta pe parcursul transportării, pentru ca aceasta să nu suporte complicații.


Amintim că un grup de 9 medici și paramedici din România activează în Spitalul Raional Cahul în suportul sistemului medical din Republica Moldova.

Misiunea acestora se desfășoară în secția terapie intensivă a unității medicale. Pe parcursul a două săptămîni în comun cu colegii din Republica Moldova intervin în misiuni primare, pentru acordarea ajutorului necesar oamenilor din sudul țării, aflați în dificultate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load