O familie din Orhei a deschis o brutărie BIO

O familie din Orhei a deschis o brutărie BIO

Pîine din făină integrală și preparată manual, după rețeta bunicilor.

Cu o astfel de afacere de suflet se poate lăuda un cuplu din Orhei, care şi-a deschis propria brutărie. Zilnic, soţii coc peste 60 de pîini, iar produsul este vîndut în patru magazine din oraș. Potrivit lor, ingredientele folosite la prepararea pîinii sînt naturale, doar la amestecul aluatului folosesc un malaxor, în rest, tot procesul este unul manual.

Pentru aluat se folosește făina integrală, făcută la o moară de piatră, ca pe vremurile bunicilor. În loc de drojdii se folosește maia, apă, iar pentru gust se adaugă sare de mare, semințe de in și de floarea-soarelui. 

Pentru a pune pe roate această mică afacere, Olesea Globa a aplicat la programul ”Femei în Afaceri”, implementat de ODIMM, unde s-a bucurat de un grant în valoare de 150 de mii de lei. Din banii primiți, soții au cumpărat un malaxor, un dospitor și un cuptor. Acum, cuplul vrea să-și extindă afacerea și să scoată în vînzare și alte produse. 

Prețul pentru o pîine variază între 15 și 30 de lei, în funcție de mărimea acesteia.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load