O elevă riscă să ajungă după gratii pentru corupţie

O elevă riscă să ajungă după gratii pentru corupţie

O elevă în clasa a XII-a, din cadrul unei școli serale din capitală a fost deferită justiției pentru trafic de influență pe două capete de acuzare. 


Potrivit Procuraturii Anticorupție, în acest caz este vizată o femeie de 38 de ani din Trușeni. În primăvara anului 2017, învinuita a pretins și primit mijloace bănești în valoare a cîte 300 Euro, de la șase cetățeni diferiți. În schimbul banilor, învinuita, spunea că are influență asupra persoanelor publice din cadrul instituțiilor de învățămînt, inclusiv a celor responsabile de organizarea și desfășurarea regulamentară a examenelor de bacalaureat, urma să înscrie cetățenii respectivi în lista candidaților la bacalaureat, sesiunea 2018 și să acorde suportul în vederea promovării examenelor cu succes.


În cel de-al doilea capăt de acuzare, femeia este învinuită că în perioada decembrie 2016 – februarie 2018, spunînd că are influență asupra persoanelor publice ce activează în subdiviziunile Direcției înregistrare a transportului şi calificare a conducătorilor auto, a pretins și primit pentru sine şi pentru alte persoane neidentificate de organul de urmărire penală, suma totată de 1100 Euro.


În schimb, aceasta urma să înscrie o persoană la cursurile Școlii Auto, ajutînd-o să promoveze examenul auto și să obțină permisul de conducere, categoria „B”, iar pe alte două persoane, învinuita urma să le ajute să obțină permisele de conducere, pentru aceeași categorie. Suma pretinsă și obținută pentru fiecare caz în parte varia între 300 și 400 Euro.


Învinuita și-a recunoscut în totalitate vina, colaborînd cu organele de urmărire penală. Acum ea riscă amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de pînă la 5 ani.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load