COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O doctoriță din Chișinău a povestit ce a simțit atunci cînd a fost testată la COVID-19

O doctoriță din Chișinău a povestit ce a simțit atunci cînd a fost testată la COVID-19

O doctoriță din Chișinău, Elena Parpauț, a povestit despre senzațiile trăite, după ce a fost testată la COVID-19, în cadrul Spitalului Clinic Municipal, în blocul somatic, acolo unde sînt plasați pacienții bolnavi de coronavirus, scrie unimedia.info

Experiența propriu-zisă a fost în două etape: consultarea de către un infecționist și procedura care, povestește femeia, au fost „cele mai lungi secunde din viața ei”.

Potrivit Elenei, în bloc au intrat cîte unu, unde au fost rugați să își prelucreze mîinile, ulterior fiind echipați cu măști, mănuși, halat unigest și bonetă. Inițial au fost consultați de un infecționist, după care a urmat procedura propriu-zisă.


Doctorița scrie că testarea se produce în două faze, senzațiile fiind neplăcute în ambele cazuri. „Deschizi larg cavitatea bucală, cu o spatulă se apasă pe rădăcina limbii, cu o baghetă specială se colectează din regiune. Am impresia că îți ajunge în laringe, dar aceasta nu este cel mai strașnic, vine următoarea etapă. Iarăși cu o baghetă lungă se întroduce în cavitatea nazală și ca să înțelegeți la nivelul ochiului, compresiv și rotativ cîteva secunde (cele mai lungi secunde din viața mea), așa o senzație că apasă în creier, o senzație extrem de neplăcută, lacrimile curg involuntar, secreții nazale se colectează din nas. Totul se întroduce în eprubete cu medii de cultură, scrie aceasta.

Aceasta a mai menționat că după fiecare persoană testată se spăla podeaua, se stropea cu antiseptic cu miros strident, care se făcea simțitor în pofida celor două măști pe care le-a purtat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load