COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O angajată a Judecătoriei Chișinău, testată pozitiv la Covid-19

O angajată a Judecătoriei Chișinău, testată pozitiv la Covid-19

O angajată a Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, a fost recent testată pozitiv la infecția cu noul tip de coronavirus, iar președintele instanței ar fi cerut autorităților întreruperea activității instituției, ceea ce nu s-a întîmplat.

Declarațiile aparțin deputatului Sergiu Litvinenco.

„La Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a fost confirmată de ceva timp infectarea unei persoane cu COVID-19. Președintele instanței (vicepreședintele judecătoriei Chișinău) a sesizat CSM-ul legat de acest caz. CSM-ul a spus să se adreseze Ministerului Justiției că e de competența lor soluționarea. Ministerul Justiției i-a readresat la Ministerul Sănătății. Ministerul Sănătății a răspuns că nu e de competența lor și i-a îndemnat să se adreseze Comisiei pentru Situații Excepționale. De la Comisia Situații Excepționale au fost contactați de către un specialist de la Centrul de Sănătate Publică care le-a spus că nu ține de competența lor să sisteze activitatea judecătoriei și le-a recomandat să pună mai mult dezinfectant și să spele podelele mai des”, a relatat deputatul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

De cealaltă parte, ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a venit cu o replică la postarea deputatului PAS și l-a acuzat de dezinformare.


Ministrul a dat asigurări că persoana bolnavă și cele cu care a intrat în contact, sînt izolate. „Instanța a făcut dezinfecțiile necesare.”, iar cazul nu este o noutate.

Nagacevschi a precizat că săptămîna viitoare, toate procesele de judecată ale preveniților se vor desfășura în alte sedii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load