O altă jurnalistă rusă, întoarsă de pe Aeroportul Chișinău

O altă jurnalistă rusă, întoarsă de pe Aeroportul Chișinău

Pe Aeroportul Chișinău s-a produs încă un moment neplăcut.


De data aceasta nu a fost permisă intrarea în țară echipei de filmare a canalului RTVI, care a zburat la Chișinău cu o cursă de la Moscova în noaptea de 23 ianuarie. Jurnalista Marianna Minsker intenționa să-l intervieveze pe președintele Moldovei, relatează NOI.md cu referire la bloknot-moldova.md.


„La controlul de frontieră, ni s-au luat pașapoartele și duse undeva, cerîndu-ne să așteptăm. S-au uitat la scrisori. Zece minute mai tîrziu, polițistul de frontieră Mihail (după cum ni s-a prezentat), ne-a informat că intrarea pe teritoriul Moldovei ni se refuză, deoarece nu am putut confirma scopul vizitei noastre”, a spus Marianna.


Frumoasa blondă avea o invitație oficială din partea lui Igor Dodon și o scrisoare din partea conducerii RTVI, care confirma scopul vizitei. Cu toate acestea, polițiștii de frontieră nu au examinat aceste documente. La cererea Mariannei să explice motivul, i sa spus că totul este indicat în actul de refuz. La întrebarea cînd i se va permite să intre în țară, polițistul de frontieră a răspuns tot vag.


„Cînd veți îndeplini condițiile de intrare în țară”, a spus un bărbat îmbrăcat în civil.


Minsker susține că polițiștii de frontieră au amenințat că vor folosi forța fizică față de cameraman. Echipajul RTVI a fost îmbarcat într-un avion care zbura înapoi spre Moscova.


Anterior, nu i-a fost permisă intrarea în Moldova renumitei prezentatoare ruse de televiziune Irada Zeinalova, care la fel a venit să ia un interviu de la președintele țării. A doua zi, jurnalista și echipa de filmare au revenit pe aeroportul din Chișinău și de data aceasta totul a decurs fără incidente. Irada Zeinalova a reușit totuși să se întîlnească cu Igor Dodon și să discute despre cele mai importante tendințe geopolitice și despre viitorul țării.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load