Numărul utilizatorilor de Internet mobil în Moldova este în creștere

Numărul utilizatorilor de Internet mobil în Moldova este în creștere

În Moldova, numărul total al utilizatorilor de Internet în bandă largă (bazat pe tehnologiile 3G, 4G și accesul dedicat) în primul trimestru al anului 2019 a crescut cu 0,9%, pînă la 2 mln. 974,5 mii.

Informaţia este prezentată de Agenția Națională pentru Reglementare în domeniul Comunicațiilor Electronice și Tehnologiei Informației, cu menţiunea că, potrivit statisticilor oficiale, Internetul mobil 4G este din ce în ce mai solicitat de către utilizatori, transmite Noi.md.

Astfel, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă conectați la Internetul mobil 4G prin intermediul smartphone-urilor a crescut cu 41,2 mii (4,4%), în ianuarie-martie 2019, ajungînd la 979,5 mii. În același timp, numărul utilizatorilor de Internet mobil dedicat 4G (modemuri / carduri), a crescut cu 1,2 mii (1,2%), ajungînd la 103,3 mii din numărul total de conexiuni de internet în bandă largă (2 mln. 974,5 mii).

Urmare a acestei evoluții rata de penetrare a serviciilor de Internet mobil în bandă largă a crescut, timp de trei luni, cu 0,9 p.p. și a constituit 84%.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load