TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Numărul persoanelor care îşi cumpără individual poliţa medicală, în creștere

Numărul persoanelor care îşi cumpără individual poliţa medicală, în creștere

Aproape 23 de mii de cetăţeni au achitat, în luna ianuarie 2020, prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă.

Această cifră este în creştere cu peste trei mii în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, transmite NOI.md cu referire la tvrmoldova.md.

Din numărul total de plătitori, peste 15 mii de persoane au beneficiat de reduceri în proporţie de 50 la sută din valoarea primei. Este vorba despre fondatorii de întreprindere individuală, deţinătorii de patentă, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sînt angajaţi şi nu sînt asiguraţi de Guvern, cetăţenii străini cu drept de şedere provizorie în Republica Moldova.


Menţionăm că tot mai mulţi cetăţeni aleg să achite asigurarea medicală prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay. Numărul celor care au achitat prima de asigurare în sumă fixă cu reduceri de 50% prin MPay în luna ianuarie este de 8000 de persoane, cu aproape 1500 mai multe faţă de perioada similară a anului trecut.

Alte circa 7200 de persoane, proprietari de teren agricol, au plătit prima cu reduceri de 75%.

În acelaşi timp, peste 300 de cetăţeni au achitat prima de asigurare fie cu reduceri de 60%, fie valoarea integrală a primei.

Amintim că prima AOAM în sumă fixă constituie, în anul curent, 4056 de lei. Reducerile de 50%, 60% şi 75% sînt valabile pînă pe 31 martie inclusiv.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load