COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Numărul celor infectați în Moldova ar putea ajunge la 500

Numărul celor infectați în Moldova ar putea ajunge la 500

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus va crește în Moldova, însă statul este pregătit pentru un asemenea scenariu, a declarat președintele Igor Dodon. Și chiar dacă pronosticurile Organizației Mondiale a Sănătății sînt optimiste pentru țara noastră, autoritățile au început să pregătească și unele spitale raionale, pentru o posibilă creștere bruscă a bilanțului celor testați pozitiv la Covid-19.

„Trebuie să fim realiști, aceasta este dinamica și situația, trebuie să fim conștienți de faptul că numărul celor infectați va crește. Pînă la cît va crește? OMS spune că pentru Republica Moldova ar fi vorba despre 400-500 de cazuri. Noi ne-am pregătit pentru 1.500-2.000 de cazuri, persoane care momentan sînt suspecți în stare gravă. Unii se lecuiesc și pleacă acasă, alții mai rămîn în spital etc., dar pentru 2.000 de cazuri sîntem pregătiți la momentul de față. Specialiștii externi spun de 400-500”, a menționat Igor Dodon, în cadrul emisiunii Președintele răspunde.

Potrivit șefului statului, au început pregătirile și în teritoriu, în mai multe spitale raionale, în cazul în care mai multe persoane vor avea nevoie de spitalizare: „Avem pregătite doar în mun. Chișinău avem pregătite 1000 de locuri în spitale. În caz de creștere bruscă a numărului de suspecți, sîntem gata să internăm persoanele. În afară de aceasta, se pregătesc și în teritorii, în instituțiile spitalicești din unele raioane se pregătesc suplimentar încă 1000 de locuri, poate și mai multe daca va fi necesar”.


Totodată, avem suficienți medici instruiți, medicamente și teste necesare pentru a diagnostica infecția, precum și utilaje medicale, a dat asigurări Igor Dodon.

Numărul persoanelor testate pozitiv la coronavirus a crescut în Republica Moldova. Numai ieri, 19 martie, au fost confirmate 13 cazuri, actualmente fiind înregistrate 49 de cazuri cu Covid-19, dintre care o persoană a fost vindecată, iar o altă persoană a decedat.

Din totalul de cazuri confirmate, 28 de sînt de import, din țări precum Italia, Marea Britanie, Franța, Cehia, Elveția, Ucraina, iar alte 21 de cazuri sînt de transmitere locală.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load