COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Numărul beneficiarilor programul „Prima Casă” este în creștere

Numărul beneficiarilor programul „Prima Casă” este în creștere

De la lansarea Programului de stat „Prima Casă” pînă în prezent au fost procurate 4268 locuințe.

Alte 8 cereri au fost deja acceptate și urmează a fi semnate contractele de garanție, transmite Noi.md.

Despre aceasta a anunțat Ministerul Finanțelor, menționînd că suma totală a creditelor acordate de către bănci este de circa 2,138 mlrd. lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 1,06918 mlrd. lei.

Potrivit datelor Ministerul Finanțelor, din numărul total de beneficiari, 2998 sînt familii tinere, iar 1270 sînt tineri necăsătoriți. Vîrsta medie a solicitanților este de 31,2 ani, suprafața medie a locuințelor este de 59,95 metri pătrați, iar valoarea medie a locuințelor procurate constituie 593,39 mii lei.


Din numărul total de locuințe, 4002 au fost procurate în zonele urbane, iar 266 - în zonele rurale. Dintre acestea, 3938 sînt apartamente, iar 320 - case de locuit individuale.

Potrivit Ministerului Finanțelor, din numărul total de beneficiari ai programului, 626 de persoane beneficiază de compensații din bugetul de stat în cadrul programului "Prima Casă 2", destinat persoanelor angajate în sectorul bugetar. De compensații din bugetul de stat se bucură și familiile numeroase (Prima Casă 3), numărul acestora fiind de 1612 persoane.

Fonduri din bugetul de stat primesc și 324 de beneficiari ai programului, care activează în companii private (Prima Casă 4).

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load