Nuci în valoare de peste 180 de mii de lei, reţinute de vameşi (FOTO)

Nuci în valoare de peste 180 de mii de lei, reţinute de vameşi (FOTO)

Două tentative de comercializare ilicită a nucilor în lipsa actelor de proveniență au fost prevenite de echipele mobile ale Serviciului Vamal, notează Noi.md.


Valoarea totală a loturilor care urmau să ajungă ilegal pe piață a fost estimată la peste 180 000 de lei.


Primul caz a fost consemnat pe traseul Căușeni-Chișinău, după ce inspectorii Echipelor Mobile au stopat un microbuz în care erau transportați mai mulți saci, declarați de către conducătorul autovehiculului ca fiind încărcați cu coji de nucă. Însă, în urma verificărilor detaliate, vameșii, pe lîngă zece saci cu coji de nucă, au descoperit alţi 60 cu miez de nucă, în cantitate totală de 1 800 kg.


Un alt microbuz ce transporta nuci fără acte de însoțire a fost reținut pe traseul Comrat-Cantemir. În interiorul acestuia, echipajul mobil a depistat 34 de saci ce conțineau în total 814 kg de nuci în coajă. Autovehiculul era condus de către un locuitor al raionului Cahul, în vîrstă de 34 de ani.


Loturile au fost reținute și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal în vederea continuării cercetărilor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.


 Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load