COVID-19 în MOLDOVA

Nu vă lăsați păcăliți și nu promovați știri false

Nu vă lăsați păcăliți și nu promovați știri false

Pe rețelele de socializare a apărut o imagine în care este dezvăluit prețul „real” al unui test la COVID-19 efectuat în Germania.

Prețul de aproape 19 euro i-a indignat pe unii moldoveni care au declarat că au achitat mult mai mult pentru efectuarea unui test în R. Moldova, transmite Știri.md.

Un medic a venit, însă, cu câteva precizări în acest sens pentru a-i potoli pe internauții agitați.

„Această fotografie face furori pe Facebook, haideți să facem și câteva clarificări. Știți care este prețul serviciilor medicale în alte state comparativ cu Moldova? Spre exemplu, în România să operezi la stat apendicită este in jur de 300$. În SUA poate ajunge până la 3.000$, Germania aproape 700$. Știți cât costă să naști într-un stat dezvoltat? Costul poate ajunge până la 2.000$, în Moldova cât achită o femeie să nască într-un spital de stat? Prețul poate ajunge la zero, dacă excludem faza cu "atenții" aiurite!


Acum, haideți să vedem cât costă consultația unui medic din Germania - în jur de 40$, în Moldova în instituțiile de stat o consultație programată e zero lei (nemții tot se programează!)

Orice persoană în Moldova cu simptome de COVID-19 și cu anamneza epidemiologică care argumentează că persoana a contractat cu cineva cu COVID-19, testarea este gratuită.

800 lei achită cei care se duc la privat din diverse motive.

Nu putem compara doua state în diferite etape de dezvoltare cu două sisteme medicale absolut diferite.

P.S. nu v-ați întrebat de ce mulți moldoveni revin din toate colțurile lumii să-și facă dinții in Moldova chiar dacă nu mai locuiesc aici?”, a scris Petru Dodu, medic.

știri.md

2

0

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load