COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

"Nu mai aveam aer". Primarul unui sat a simțit pe pielea sa ce înseamnă COVID-19

"Nu mai aveam aer". Primarul unui sat a simțit pe pielea sa ce înseamnă COVID-19

Primarul satului Săiți, raionul Căușeni, Valeriu Musteață, a simțit pe pielea sa ce înseamnă COVID-19. De noul coronavirus s-a îmbolnăvit întreaga familie a funcționarului local. Dar forma cea mai gravă a avut-o el.

Musteață s-a tratat în mai multe spitale și chiar a fost conectat la aparatul de ventilație artificială a plămînilor. La început, primarul a fost internat în spitalul din Căușeni. Acolo el a stat împreună cu soția sa. După înrăutățirea situației, bărbatul a fost transportat la Spitalul "Toma Ciorbă" din capitală, iar ulterior la Spitalul de urgență, transmite publika.md

"Totul începe cu tuse, temperatură. Despre mine voi spune așa: am simțit că gîtul meu este ca și cum strîns de un șarpe uriaș. Mă strîngea de gît și nu-mi permitea să respir. Mă sufocam", a spus primarul satului Săiți, Valeriu Musteață.


Pe 17 iunie, Valeriu Musteață a fost externat. Dar s-a întors într-o casă goală. Soția sa, nepotul și ginerele se aflau încă în spital. Din cei dragi s-a tratat doar fiica, dar conform protocolului, după externare, funcționarul trebuie să petreacă 14 zile în carantină.

"Am venit acasă, slăbit, nu puteam să mă țin de picioare, mă împiedicam, simțeam mereu în gură un gust amar, reacția medicamentoasă. Treptat mi-am revenit, a apărut pofta de mîncare. Sper că este spre bine", spune omul.

Întreaga familie Musteață este recunoscătoare medicilor care s-au luptat și încă se luptă pentru viața lor: "Vreau să organizez un maraton pentru strîngerea de fonduri pentru medici".

Simțind ce înseamnă COVID-19, Valeriu Musteață s-a adresat tuturor cu un mesaj: "Vreau să le spun tuturor: în primul rînd, respectați distanța socială. Unde este necesar - purtați măști, este o modalitate de protecție".

De la începutul pandemiei, în satul Săiți s-au infectat cu noul coronavirus 29 de persoane, 12 - s-au vindecat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load