COVID-19 în MOLDOVA

Normele de acreditare a experților în domeniul patrimoniului cultural imaterial, aprobate

Normele de acreditare a experților în domeniul patrimoniului cultural imaterial, aprobate

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a aprobat normele de acreditare a experților în domeniul patrimoniului cultural imaterial.

Normele stabilesc criteriile și procedurile de acreditare a experților în domeniul protejării patrimoniului cultural imaterial și de înscriere a acestora în Registrul experților acreditați în domeniul protejării patrimoniului cultural imaterial.

„Procedura de acreditare reprezintă evaluarea capacităților și competențelor specialiștilor din domeniul patrimoniului cultural imaterial de a realiza calitativ activitatea de inventariere, documentare, protejare și valorificare a patrimoniului cultural imaterial”, se arată într-un comunicat de presă al MECC.


Persoanele interesante pot depune dosarul la Direcția patrimoniu cultural din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, nr. tel. 022-23 80 13, e-mail: mariana.mischevca@mecc.gov.md .

Comisia națională pentru salvgardarea patrimoniului imaterial (CNSPI) va examina dosarele candidaților și va decide acordarea acreditării sau respingerea acesteia. În baza avizului pozitiv al comisiei, MECC va emite un ordin de acordare a certificatelor de acreditare.

Experții în domeniul patrimoniului cultural imaterial trebuie: să respecte prevederile legislației în domeniul protejării patrimoniului cultural imaterial; să pună la dispoziția organelor de control abilitate, la cererea acestora, spre consultare, datele și documentațiile solicitate; să înștiințeze CNSPI și MECC despre orice încălcare a prevederilor legale în domeniul patrimoniului cultural imaterial.

Menționăm că experții acreditați sînt singurii îndreptați să elaboreze expertize în domeniul patrimoniului cultural imaterial.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load