COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Noi reguli de intrare în Ucraina pentru cetățenii Moldovei

Noi reguli de intrare în Ucraina pentru cetățenii Moldovei

Guvernul Ucrainei a adoptat noi reguli privind testarea cetățenilor Ucrainei și a străinilor care vin din țările "zonei roșii". Aceste reguli se referă și la cetățenii Moldovei, care face parte din "zona roșie", și vor intra în vigoare la 1 august.

După cum anunță avianews.com, acum, dacă cetățeanul Moldovei nu dorește să petreacă 14 zile de autoizolare, el poate face testul PCR pentru coronavirus în Moldova.

Un astfel de test trebuie făcut cu nu mai mult de 48 de ore înainte de intrarea în Ucraina. Dacă călătorul a primit un rezultat negativ, ceea ce confirmă că nu este bolnav, el nu va trebui să stea 2 săptămîni în carantină după intrarea în Ucraina.


Anterior, autoritățile ucrainene recunoșteau numai rezultatele testelor PCR, care erau efectuate în laboratoarele ucrainene.

După cum anunță freetravels24.ru, de la 1 august începe și o nouă clasificare a țărilor în zonele roșii și verzi, în baza numărului de cazuri noi de COVID-19.

Din lista roșie vor face parte statele, în care numărul de cazuri noi la 100 de mii de cetățeni în ultimele 14 zile depășește indicatorul similar în Ucraina sau creșterea numărului de bolnavi în ultimele 14 zile depășește numărul acestora din ultimele 14 zile cu 30%.

Lista țărilor cu o răspîndire semnificativă a COVID-19 va fi formată de Ministerul Sănătății al Ucrainei și actualizată la fiecare 7 zile.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load