Noi indicatoare rutiere pe traseele din nordul țării (FOTO)

Noi indicatoare rutiere pe traseele din nordul țării (FOTO)

11 indicatoare rutiere de orientare și informare a călătorilor despre căile de acces spre punctele de trecere comune Briceni-Rossoșani și Larga-Kelmențî au fost instalate pe drumurile publice din nordul țării, comunică Noi.md.


Necesitatea instalării acestora a apărut în rezultatul analizei situației din punctul de trecere a frontierei „Criva-Mamaliga”, unde se înregistrează deseori trafic intensiv, deși în apropiere sînt punctele „Larga-Kelmențî” și „Briceni-Rossoșani”, care nu semnalează un flux majorat. Cauza ar fi că sistemul de navigație GPS selectează cel mai apropiat punct de trecere cu Ucraina, dar și mulți călători nu cunosc căile de acces spre aceste două puncte de trecere.


Astfel, urmare a indicațiilor date de premierul Pavel Filip, Poliția de Frontieră a venit cu propunerea către Ministerul Economiei și Infrastructurii de a instala mai multe indicatoare rutiere care să faciliteze deplasarea călătorilor spre „Larga-Kelmențî” și „Briceni-Rossoșani”.


Noile indicatoare sînt instalate pe următoarele drumuri publice:


- M5, frontiera cu Ucraina-Criva-Bălți-Chișinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina – cinci indicatoare;


- R11, frontiera cu Ucraina-Briceni-Ocnița-Otaci-R8 – un indicator;


- G1, R11-Briceni-Cotiujeni-Larga-frontiera cu Ucraina – trei indicatoare;


- G2, M5-Hlina-Cotelea-Larga-G1 – două indicatoare.


Marcajele rutiere se află la distanțe de 17 km, 5 km, 4 km de punctele de trecere a frontierei, fiind montate în intersecțiile care prezintă dificultate în orientare pentru călători.


De menționat că măsura se înscrie în șirul acțiunilor întreprinse de Poliția de Frontieră, în comun cu alte instituții de resort, cu scopul de a fluidiza traficul transfrontalier, de a evita aglomerările și a micșora timpii de așteptare la punctele de trecere.


 Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load