TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Noi detalii în cazul bărbatului din Cahul infectat cu virusul West Nile

Noi detalii în cazul bărbatului din Cahul infectat cu virusul West Nile

Agenția Națională pentru Sănătate Publică vine cu detalii în cazul bărbatului din Cahul infectat cu virusul West Nile.


Acesta are 70 de ani și s-ar fi îmbolnăvit la cîteva zile după o vizită la Galați, unde au fost înregistrate cazuri similare pe parcursul anului curent.


Bărbatul s-a adresat la medic pe 24 august, prezentînd oboseală, mialgie și febră 39- 40 C. Acesta a fost internat în IMSP SR Cahul, iar ulterior, a fost transferat la Institutul de urgență din Chișinău. Din anamneza epidemiologică, s-a constatat că bolnavul a fost înțepat la domiciliu de o insectă necunoscută. De asemenea, el a povestit că pe 18 august, a fost în vizită la Galați, unde s-au înregistrat mai multe cazuri de boală pe parcursul anului 2019.


În perioada 03.06.2019-28.08.2019, în România au fost înregistrate 19 cazuri de infecție cu virusul West Nile, dintre care două decesuri. Pe parcursul anului 2019, cazuri de infecție cu virusul West Nile au fost raportate de 8 țări din Uniunea Europeană: Grecia (126), România (19), Cipru (11), Ungaria (7), Italia (3), Bulgaria (2), Austria (1) și Franța (1). Serbia și Turcia au înregistrat cîte 7 cazuri în sezonul 2019. 17 decese provocate de infecția cu virusul West Nile au fost anunțate de Grecia (13), România (2), Cipru (1) și Serbia (1).


Infecția cu virusul West Nile este o boală cu caracter zoonotic, care afectează omul, păsările, cabalinele și alte vertebrate. Transmiterea VWN la om se realizează numai prin înțepătura unui țînțar infectat și nu se transmite de la om la om. Țînțarul devine infectat cu VWN în urma hrănirii cu sîngele animalelor și păsărilor bolnave.


Manifestările clinice ale infecției cu virusul sînt diverse: de la simptome asemănătoare unei simple răceli pînă la semne de meningoencefalită.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load