COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Noi detalii despre preotul din Ștefan Vodă testat pozitiv cu COVID-19

Noi detalii despre preotul din Ștefan Vodă testat pozitiv cu COVID-19

După ce în presă au apărut informații precum că un preot din raionul Ștefan Vodă a fost testat pozitiv cu COVID-19 în urma unei vizite la Lavra Poceaev din Ucraina, Mitropolia Republicii Moldova a venit cu o reacție.

Astfel, după ce s-a autosesizat, Mitropolia anunță că acest bărbat oficial nu este preot, transmite știri.md.

"În urma verificării identității persoanei din Ștefan Vodă, Direcția mitropolitană a constatat că acest individ nu face parte din clerul Bisericii Ortodoxe din Moldova, prin urmare, nu are nici un drept legal de a desfășura activități în cadrul Bisericii", susțin reprezentanții Mitropoliei.


Totodată, aceștia spus că Lavra Poceaev menționează într-un comunicat postat pe pagina sa despre faptul că, în mănăstire nu au fost înregistrate cazuri de infecție cu coronavirus.

„În sfînta noastră mănăstire slujbele se săvîrşesc în regim obişnuit; nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu coronavirus. <…> Le amintim jurnaliștilor care se grăbesc să distribuie știri fără să le verifice în mod corespunzător, că există asemenea noţiuni ca responsabilitatea și conștiința. Furnizarea de știri despre viața religioasă în acest context nu îi va îndepărta pe credincioși de biserică şi de participarea la slujbe, ci dimpotrivă va intensifica nemulțumirea și neîncrederea față de autorități, pentru că oamenii vor crede că acest guvern încearcă să influențeze conștiința oamenilor, să-i împiedice să meargă la biserică”, se accentuează în comunicatul Lavrei Poceaev.

Amintim că presupusul preot din Ștefan Vodă care a organizat excursia la un lăcaș sfînt din Ucraina a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

Potrivit șefului Centrului de Sănătate Publică Căușeni, Andrei Kozacioc, la moment, preotul este internat la Spitalul Ministerului Sănătății.

Totodată, soția sa, ar fi fost testată negativ.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load