TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Noi actori în dosarul omorului copilului unui cuplu de Moldoveni în Israel

Noi actori în dosarul omorului copilului unui cuplu de Moldoveni în Israel

După ce vara trecută dădaca care a ucis fetița unor moldoveni stabiliți în Israel, a fost condamnată la 17 ani de închisoare, o altă angajată a aceleiași grădinițe a fost deferită justiției. Elena Strabinskaia este acuzată de violență asupra copiilor.

Potrivit materialelor cauzei penale, femeia, în vîrstă de 35 de ani, ar fi umilit sistematic mai mulți copiii de la grădinița „Mașa și Ursul”, acolo unde în mai 2018, Iasmina Vinta, fiica de numai un an a unui cuplu de moldoveni care locuiesc în Israel, a fost ucisă de o dădacă – Ina Skibenko, de origine ucraineană.


Strabinskaia ar fi avut un comportament extrem de violent față de micuți, pe care îi împingea frecvent, le punea perne peste față sau plapumă peste cap, pentru ca aceștia să se sufoce, scrie noi.md cu referire la tv8.md.

Femeia ar fi avut un asemenea comportament în raport cu cel puțin cinci copilași. Potrivit responsabililor de la Procuratură, Strabinskaia a lucrat la grădinița „Mașa și Ursul” în perioada 2015 – 2018, în aceeași perioadă în care aici a activat și Skibenko, condamnată la 17 ani pentru uciderea Iasminei.

Cele două ar fi lucrat în aceeași grupă, avînd în grijă copii cuprinse între 3 luni și un an și jumătate.

Potrivit procurorilor, în unul dintre cazuri, Strabinskaia ar fi apucat cu putere un copil de mînă și l-a aruncat pe pat. Minorul s-a ales cu traume, spun oamenii legii. Într-un alt caz, a împins violent un copil căruia îi dădea să mănînce, iar acesta a căzut la podea. De asemenea, aceasta ar fi folosit aceeași „practică” din cauză căreia a murit și Iasmina.

Amintim că Iamina – fetița moldovenilor din Israel a fost găsită inconștientă pe 16 mai, la grădinița din orașul Petah Tikva. Deși a fost chemată o ambulanță, medicii nu au mai putut salva copilul. Micuța nu avea semne de moarte violentă pe corp, așa că nimeni nici nu bănuia ce s-a întîmplat. Inițial, se presupunea ca fetița era bolnavă, fapt negat de părinții acesteia.

Ulterior, anchetatorii au obținut imagini de pe camerele de supraveghere și au aflat cu exactitate ce s-a întîmplat în ziua în care micuța a murit. În imagini, spune poliția, se vede cum dădaca, în vîrstă de 23 de ani, care locuia temporar în Israel, o trage de mînă pe fetița de un an, apoi o aruncă pe o saltea așezată pe podea. După asta, acoperă copilul cu o plapumă, se culcă peste ea, ia telefonul mobil și începe să se uite în el. Cînd copila s-a mișcat, femeia a întors-o și s-a așezat din nou peste ea pînă cînd fetița nu s-a mai mișcat. Cel mai probabil, a murit asfixiată. Într-o intervenție televizată, mama micuței a spus că nu a privit înregistrarea video de pe camera ascunsă în grădiniță, pentru că nu a avut putere să o facă.

Magistrații au pronunțat sentința de condamnare a dădacei Inei Skibenko în iulie anul trecut. Femeia a fost condamnată la 17 ani de pușcărie, cu 10 ani mai puțin decît au cerut procurorii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load