Ninge cu puf de plopi în capitală

Ninge cu puf de plopi în capitală

Ninge cu puf de Plopi în Capitală. Parcurile din Chişinău şi unele străzi din oraş, pe marginea cărora cresc aceşti copaci, sînt albe, ca în plină iarnă.

Astmaticii şi persoanele alergice au cel mai mult de suferit în această perioada.

Puful le creează disconfort chiar şi celor care nu sînt alergici.

Plopul este copacul care produce cea mai mare cantitate de oxigen, de 3 ori mai mult decît teiul şi de 2 ori mai mult decît stejarul. În plus, purifică aerul de 4-5 ori mai mult decît alte specii. sînt motivele pentru care unii oameni nu vor ca plopii să fie tăiaţi.

Medicii au cîteva recomandări pentru persoanele alergice.

"Spălarea cavităţii nazale cu soluţie salină. Dacă vorbim de o rinită, de nas înfundat, de strănut, mîncărime la nivelul nasului, atunci mai bine luăm picături pentru nas. Sau dacă e vorba de lăcrimație şi mîncărime la nivelul ochilor, să fie picături oftalmice", a spus  Cristina Toma, medic alergolog, Catedra de Alergologie şi Pneumologie USMF

Puful este produs doar de copacii de gen feminin. Singura metodă de protecţie împotriva acestuia este stropirea lui cu apă. Persoanelor alergice le este recomandat să evite ieşirile în aer liber între orele 9-10 dimineaţa, ori să poarte mască de faţă.

Potrivit reprezentanţilor "Spaţii Verzi" cei care sînt deranjaţi de puful plopilor din faţa locuinţei pot depune o cerere de defrișare a copacilor.

Plopii din curţile blocurilor vor fi tăiaţi doar dacă toţi locatarii solicită acest lucru. În ultimii ani, autorităţile au renunţat la plantarea copacilor din această specie, iar o bună parte din arborii bătrîni au fost defrişaţi. În prezent, în Chişinău mai sînt aproximativ 10 mii de plopi care produc puf.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load