COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Nicolae Pascaru a vorbit despre bunicul său în cadrul flashmobului #RegimentulNemuritor (FOTO)

Nicolae Pascaru a vorbit despre bunicul său în cadrul flashmobului #RegimentulNemuritor (FOTO)

Liderul Mișcării Naționale „VoievodNicolae Pascaru, consilier municipal din partea PSRM, s-a alăturat pe rețelele de socializare flashmobului #RegimentulNemuritor, plasînd fotografii și documente ale bunicului său, Vladimir Leontievici Lazăr, care a trecut prin Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Vladimir Leontievici Lazari (1921-1996) a fost un ostaș al Armatei Roșii, telefonist, mitralior, a luptat cu curaj în luptele împotriva ocupanților fasciști, a avut răni prin împușcare.

El a participat inclusiv în luptele pentru cucerirea Berlinului în cadrul unității sale și, împreună cu efectivul de personal, s-a învrednicit de o mulțumire prin ordinul Сomandantului Suprem, Mareșalul Uniunii Sovietice, tovarășul Iosif Stalin.


Vladimir Leontievici Lazari a fost decorat cu Medalia „Pentru victoria asupra Germaniei în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945”și o Medalie „Pentru vitejie”.

A fost demobilizat pe 24 iunie 1946.

De menționat că, deoarece, din cauza pandemiei, autoritățile Moldovei nu au reușit să organizeze în acest an, de 9 mai, toate evenimentele preconizate cu această ocazie, în special, Marșul Victoriei „Regimentul Nemuritor”, care a fost amînat pentru data de 24 august, la inițiativa Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, pe rețelele de socializare a fost lansat flashmobul #RegimentulNemuritor, care presupune plasarea fotografiilor rudelor și a compatrioților care au participat la Marele Război pentru Apărarea Patriei, cu o scurtă descriere a faptelor eroice a acestora. Acest gest simbolic contribuie la păstrarea memoriei vii a eroilor adevărați care s-au sacrificat pentru pace.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load