COVID-19 în MOLDOVA

Nicio zi fără persmise de conducere falsificate la vamă

Nicio zi fără persmise de conducere falsificate la vamă

În ultimele 10 zile, poliţiştii de frontieră au identificat la controlul trecerii frontierei de stat 10 acte falsificate, dintre care șapte sînt permise de conducere.

Cel mai recent caz a fost consemnat în punctul de trecere Tudora, în după amiaza zilei de 19 august. Un cetățean al Federației Ruse este documentat pentru deținerea și folosirea a două permise de conducere, ambele cu indici vădiți de falsificare.

Bărbatul a declarat că nu cunoaște despre falsul din acte, deoarece le-a perfectat prin intermediari. Permisul de conducere rus a fost eliberat în anul 2014, contra sumei de 200 dolari, iar cel ucrainean în anul 2017 - pentru 500 de dolari. În ambele acte a fost adaugată categoria „C” fără a frecventa orele de instruire auto. Totodată, șoferul a declarat că deseori a venit în Republica Moldova, doar că de fiecare dată traversa prin segmentul central al frontierei de stat.


Actele au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST continuă cercetările. Persoana documentată și-a continuat călătoria, însă doar după ce a fost asigurat că mijlocul de transport este condus de către o persoană cu actele conforme.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load