Năstase vrea unitate în rîndul veteranilor de război

Năstase vrea unitate în rîndul veteranilor de război

După ce a fost criticat de o parte din veteranii războiului de pe Nistru, ajuns la conducerea Ministerului de Interne, Andrei Năstase a promis că îi va uni.


„Guvernările anterioare au avut grijă să dezbine această societate și sînt sigur că înțelegeau ce înseamnă pentru această țară unitatea veteranilor”, a declarat Năstase la Varnița, la un eveniment de comemorare a eroilor căzuți pe cîmpul de luptă, informează agora.md.


„În iunie 2015, am spus că mă doare că acești oameni care și-au jertfit viața nu au reușit de-a lungul timpului să se țină uniți. V-ați întrebat vreodată cîte asociații de veterani aveți astăzi? De ce? Au luptat pentru bucăți diferite de țară? Nu, au luptat pentru aceeași țară. Doar că guvernările anterioare au avut grijă să dezbine această societate și sînt sigur că înțelegeau ce înseamnă pentru această țară unitatea veteranilor. Sper că ceea ce nu am reușit de pe palierul civic, politic, să unesc veteranii, asociațiile de veterani, vreau să reușesc de la conducerea acestui minister”, a spus Andrei Năstase.


Ministrul s-a referit și la acuzațiile lansate de democrați, cu privire la federalizarea țării. „Aveți cuvîntul meu de onoare, nimeni nu va atenta la statutul sfînt al R. Moldova de stat unitar”, a menționat el.


Amintim că, după învestirea Guvernului Sandu, în fața MAI, dar și în preajma altor instituții de stat, au fost instalate mai multe corturi. Printre cei care manifestau erau și combatanți ai războiului de pe Nistru, care și-au declarat susținerea pentru Partidul Democrat. Ulterior, un alt grup de veterani a organizat o conferință de presă la care a anunțat că recunoaște Guvernul Sandu.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load