TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Năstase: „Procurorul general interimar pune la cale o crimă

Năstase: „Procurorul general interimar pune la cale o crimă

„Procurorul general interimar, torționarul din 7 aprilie 2009, Igor Popa, pune la cale o crimă.


Acum 40 de minute, acest individ, care era obligat să ia o decizie cu privire la denunțul pe care l-am depus în privința uzurpării puterii în stat de către Plahotniuc și alții, a decis să cheme în biroul său pe un alt torționar, numitul Pînzari”. Declarația a fost făcută de ministrul de Interne, Andrei Năstase, într-un live pe pagina sa de Facebook.


„Ieri a fost prezentat un raport cu privire la începerea unei cauze penale în ceea ce ține uzurparea puterii în stat. Un grup de procurori a făcut acest raport și l-a înaintat procurorului general interimar. În loc să ia o decizie, acest individ încearcă să obstrucționeze o crimă. Insist ca presa de investigație să meargă la Procuratura Generală și să-i ceară socoteală”, a spus Andrei Năstase.


Deocamdată, Igor Popa nu a venit cu o reacție.


Menționăm că ieri, 22 iulie, Andrei Năstase a anunțat că MAI a intrat în posesia scrisorii autorităților elvețiene privind intenția de transmitere a informației către autoritățile RM ce țin de implicarea ex-liderului PD, Vlad Plahotniuc, în scheme de spălare de bani. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Andrei Năstase.


Dânsul a precizat că autoritățile Republcii Moldova urmau să confirme primirea informației până la data de 21 iunie curent, dar aceasta a fost tăinuită de ex-procurorul general Eudard Harunjen.


Totodată, Andrei Năstase a cerut Procuraturii Generale ridicarea imunității luiPlahotniuc și Șor și anunțarea acestora în căutare internațională.


La scurt timp, Procuratura a confirmat faptul că primit o scrisoare de la autorităţile elveţiene, prin care informau despre unele tranzacţii suspecte în care ar fi fost implicat și Plahotniuc, precizând că a expediat „neîntârziat respectiva informaţie Procuraturii Anticorupţie, fiind dispusă începerea acţiunilor pe marginea acestui demers”.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load