TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Năstase: Plahotniuc ar putea fi audiat în cazul morții lui Luncașu

Năstase: Plahotniuc ar putea fi audiat în cazul morții lui Luncașu

Vladimir Plahotniuc, fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova ar putea fi audiat în dosarul morții omului de afaceri Iurii Luncasu. Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne, susține că ar trebui audiați toți cei care au tangență cu acest caz.


„Au existat anumite forțe care au vrut neapărat să impună o singură ipoteză, ipoteza suicidului. Organele de drept, în colaborare loială, și mă refer aici la instituțiile MAI, mă refer la poliție, la instituțiile abilitate cu investigarea acestui caz, în colaborare cu Procuratura, au decis să examineze acest caz sub toate aspectele, fără a exclude vreo ipoteză din economia acestui dosar.Sunt sigur că în scurt timp, instituțiile statului vor veni cu mai multe detalii, în momentul în care ancheta va permite acest lucru, fără a o periclita”, a declarat Năstase pentru Ziarul de Gardă.


Întrebat dacă Vladimir Plahotniuc, fostul președinte al PDM, prieten de familie cu Luncașu, sau alți oameni din anturajul acestuia ar putea fi audiați în acest caz, ministrul a precizat că acest lucru se va produce „cu siguranță”.


Toți cei care au vreo tangență cu acest caz vor fi audiați, pentru ca astea sînt rigorile unei anchete penale. Dacă există în calcul mai multe ipoteze, toate aceste ipoteze trebuie verificate inclusiv prin audierea mai multor martori, prin examinarea mai multor probe materiale sau de altă natură. Am încredere că organele de drept vor face lumină în acest caz”, a declarat oficialul.


Plahotniuc și Luncașu ar fi fost foarte apropiați, ultimul ajutîndu-l pe ex-președintele PD în ascensiunea sa de la începutul anilor 2000, datorită relațiilor bune pe care le avea cu Vladimir Voronin.


Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Plahotniuc l-a declarat pe Luncașu, după decesul acestuia, „prieten adevăr”, „familia pe care ți-o alegi”.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load