COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Năstase, la 100 de zile de mandat: MAI a fost eliberat în întregime din captivitate

Năstase, la 100 de zile de mandat: MAI a fost eliberat în întregime din captivitate

Ministerul Afacerilor Interne este astăzi unicul pilon al statului de drept care a fost eliberat în întregime din captivitate, a declarat ministrul Andrei Năstase, la 100 de zile de la preluarea conducerii MAI.

Ministrul a prezentat astăzi bilanțul celor 100 de zile de activitate, în fața angajaților instituției.

„La preluarea efectivă a mandatului, am găsit o instituție amputată de influența toxică a politicului și devalorizată pentru că deciziile în statul nostru se luau într-un centru de afaceri de tristă amintire. Structuri ale MAI tolerau și protejau scheme de corupție. Totodată, o serie de reforme eșuate din trecut generaseră un aparat central disfuncțional”, a declarat Năstase.


Una din prioritățile sale, spune ministrul, a fost curmarea corupției și abuzurilor răspîndite în sistem. Printre realizările enumerate de Năstase este remiterea la adresa Procuraturii Generale a materialelor cu privire la interceptarea convorbirilor telefonice, deconspirarea schemelor de contrabandă cu chihlimbar, tutun, alcool și anabolizante, care potrivit lui erau coordonate exponenți ai PDM.

Năstase a vorbit și despre primele măsuri luate împotriva celor care au contribuit la expulzarea unor profesori turci din R.Moldova. „Toate acestea au fost posibile ca urmare a faptului că Serviciul Protecție Internă și Anticorupție a primit deplina libertate să își exercite atribuțiile”, a adăugat el.

Tot în primele 100 de zile a fost implementat un pachet de măsuri menit să securizeze principala poartă de intrare și ieșire din Republica Moldova – Aeroportul Internațional Chișinău, afirmă ministrul. Potrivit lui, Poliția de Frontieră la acest sector devenise practic o anexă a intereselor companiei lui Ilan Șor, în detrimentul siguranței naționale.

În contextul campaniei electorale pentru alegerile din 20 octombrie, Năstase le-a amintit subalternilor despre interdicția de implicare a angajaților MAI în activitatea politică și i-a avertizat că orice formă de intimidare a cetățenilor sau concurenților electorali va fi pedepsită.

La finalul discursului, Năstase a mai declarat că Ministerul are o echipă de profesioniști integri care și-au dorit să slujească binelui.

„Este o onoare să fiu alături de această mare familie a Ministerului Afacerilor Interne – și voi fi alături de dumneavoastră indiferent de funcția vremelnică pe care o voi ocupa. Aveți o misiune nobilă pe care majoritatea dintre dumneavoastră o exercită cu abnegație și devotament, în serviciul cetățenilor din R. Moldova”, a conchis Andrei Năstase.

Menționăm că noul guvern în frunte cu Maia Sandu a fost învestit în funcție la 8 iunie curent.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load