COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Nagacevsсhi despre posibila arestare a lui Țuțu

Nagacevsсhi despre posibila arestare a lui Țuțu

La întoarcerea în țară, fostul deputat fugar Constantin Țuțu s-a predat autorităților și a ajuns imediat în carantină pentru 14 zile.

El apare în dosarul privind traficul de influență și îmbogățirea ilicită. Carantina a expirat, dar ancheta împotriva lui continuă, fiind cercetat în libertate și avînd interdicția de a părăsi orașul. Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a comentat situația, transmite enews.md.

„Procuratura investighează acest caz. Mulți solicită condamnarea lui Constantin Țuțu la închisoare. Și dacă a venit cu un virus? Nu poate merge acolo. În rîndul prizonierilor nu sînt bolnavi, doar cîteva cazuri printre gărzil. Nu putem permite ca aceste persoane să se infecteze și să ajungă în libertate. Unde vor merge? De lucru nu-i, ce vor face, vă dați seama?”, a spus Nagacevschi.

Nagacevschi consideră că arestarea este o măsură foarte aspră. În plus, există așa o noțiune ca prezumția de nevinovăție. Mai mult, el s-a predat voluntar autorităților. Situația se stabilizează, cazul va fi cercetat, iar Procuratura va lua o decizie finală. Atunci cînd într-o țară există o pandemie și carantină, autoritățile nu emit multe verdicturi dure. Iar decizia Procuraturii în acest caz este foarte corectă din punct de vedere al democrației.


„Nu trebuie să se asculte societatea și să se ia decizii pripite, nu este nevoie de emoții. Cu atît mai mult că Țuțu nu are unde să meargă. Din moment ce s-a întors aici, înseamnă că acolo, în străinătate, nu era atît de confortabil. La baza deciziei ar trebui să fie doar legea și ordinea”, a spus ministrul Justiției.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load