COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Muravschi: "Toate contractele se încheie, reieșind din raționamente"

Muravschi: "Toate contractele se încheie, reieșind din raționamente"

Orice contract presupune existența unor momente în care părțile trebuie să ia o decizie de compromis, sacrificînd o parte din suveranitate. Și pe aceasta se construiește întregul sistem al relațiilor internaționale.

La acest lucru a atras atenția expertul independent, fostul prim-vicepremier, ex-ministrul Economiei al Moldovei, ,Alexandru Muravschi, comentînd pe pagina sa de socializare declarația deputatului Sergiu Sîrbu, din cadrul ședinței Curții Constituționale care susține că Acordul de credit între Federația Rusă și Republica Moldova încalcă suveranitatea Republicii Moldova și, în acest sens, încalcă Constituția țării, transmite Noi.md.

Comentînd solicitarea opoziției de a anula creditul rusesc, Alexandru Muravschi a subliniat că ”acordurile sînt încheiate pe baza raționamentului, iar raționamentul este o categorie politică și nu ține de domeniul justiției. Și deciziile cu caracter politic sînt adoptate de Guvern și Parlament, care au responsabilitate politică în fața alegătorilor".


"Mă întreb pe ce cale de raționament va merge CC: pe calea protecției iluzorie a suveranității sau pe calea interpretării juridice a evenimentului? Dacă pe prima cale, atunci trebuie de mers mai departe și de pus întrebarea cu privire la constituționalitatea Acordului de Asociere a RM cu UE, a tuturor memorandumurilor Republicii Moldova cu FMI și Banca Mondială, a calității de membru în Consiliul Europei și a obligațiilor de a executa deciziile CEDO etc, în care în mod constant și puternic sînt afectate limitele suveranității Republicii Moldova", a menționat Alexandru Muravschi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load