COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Muravschi: Inițiativă Guvernului, înaintată în scopuri evident provocatoare

Muravschi: Inițiativă Guvernului, înaintată în scopuri evident provocatoare

Inițiativa guvernului Maia Sandu de a institui, la 23 august, în Moldova, Ziua comemorării victimelor stalinismului și nazismului a fost înaintată în scopuri evident provocatoare, în așteptarea celebrării a 75 de ani de la eliberarea țării de invadatori fasciști.

Această opinie a fost exprimată de fostul viceprim-ministru, fostul ministru al Economiei Moldovei, actualmente expert independent Alexandru Muravschi, transmite Noi.md.

Potrivit lui, Cabinetul de Miniștri nu are dreptul legal de a stabili zile semnificative, memorabile și de sărbătoare, ci este în drept doar să iniţieze acest proces.


„Aceste zile au fost stabilite prin hotărîrea Parlamentului nr. 433 din 26/12/1990, cu numeroase completări și modificări ulterioare. Avînd în vedere faptul că prin această Hotărîre, în Moldova au fost stabilite deja Ziua comemorării victimelor Holocaustului (27 ianuarie), Ziua comemorării victimelor fascismului (22 iunie), Ziua comemorării victimelor stalinismului (6 iulie), sperăm că există suficiente motive pentru ca Parlamentarii să respingă această inițiativă a Guvernului, înaintată în scopuri evident provocatoare în așteptarea celebrării a 75 de ani de la eliberarea țării de invadatorii naziști”, a scris Alexandru Muravschi pe pagina sa de pe rețeaua de socializare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load