Muravschi: CC și susținătorii deciziei sale sînt vicleni și minciunoși

Muravschi: CC și susținătorii deciziei sale sînt vicleni și minciunoși

Curtea Constituțională a Republicii Moldova și susținătorii deciziei sale privind echivalarea a trei luni cu 90 de zile, referindu-se la articolul 387 din Codul civil al Republicii Moldova (în vechea versiune a Codului civil - articolul 263), pur și simplu ne amăgesc, ca să nu zicem că ne înșeală.


Această opinie a fost exprimată de fostul viceprim-ministru, fost ministru al economiei, iar acum expert independent, Alexandru Muravschi, pe pagina sa de pe o rețea socială, transmite Noi.md.


El a menționat că articolul 387 din Codul civil prevede următoarele: "Dacă termenele de un an şi de o lună se calculează fără a se ţine cont de curgerea lui neîntreruptă, se consideră că luna are 30 de zile şi anul – 365 de zile".


"Citiți din nou și veți vedea că o lună se consideră a avea 30 de zile numai în cazul FĂRĂ A SE ŢINE CONT DE CURGEREA LUI NEÎNTRERUPTĂ!


Ce înseamnă acest lucru în practică? De exemplu, legea prevede că un străin se poate afla pe teritoriul Republicii Moldova cu o viză de un an nu mai mult de trei luni anual. El a intrat în februarie. A stat cîteva săptămîni și a plecat. După cîteva luni a venit din nou și a mai stat o lună și jumătate și iarăși a plecat, iar peste două săptămîni a venit din nou. Cît mai poate el sta în țară? Iată aici se aplică numărătoarea zilnică: și luna se consideră a avea 30 de zile. Și pot enumera multe astfel de exemple. Însă noi vem un alt caz. La noi există CURGEREA NEÎNTRERUPTĂ A LUNII. Prin urmare, aici se calculează după calendarul obișnuit: 9 martie - 9 iunie!", a subliniat Alexandru Muravschi.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load