Muncitorii de pe șantierele de construcție fac față cu greu caniculei

Muncitorii de pe șantierele de construcție fac față cu greu caniculei

Arșița a fost, este și va fi, însă munca pe șantiere trebuie dusă la bun sfîrșit. Deși legea îi obligă pe administratori ca, pe timp de caniculă, să-i asigure pe muncitori cu apă potabilă și locuri umbrite, în practică lucrurile stau altfel.


Echipați sau la bustul gol, oamenii lucrează în plină stradă sau în interiorul clădirilor. Și vînzătorii stradali nu țin cont de recomandările specialiștilor. Se duc acasă abia după ce reușesc să-și vîndă marfa, transmite tv8.md.


Pentru persoanele care lucrează sub cerul liber sau la înălțimi mari, starea caniculară poate provoca șoc termic, insolație și arsuri. Astfel, din anul 2001, angajatorii sînt obligați să aibă mai multă grijă de muncitori pe timp de caniculă.


„Cu asigurarea de la 2 pînă la 4 litri de apă, cu spații umbrite și cu temperaturi confortabile, anume pentru restabilirea balanței termice”, spune Elena Carchilan, șefă la ISM.


În prima zi a lunii cuptor, meteorologii au emis un nou cod galben de caniculă. Acesta va expira mîine, iar în această perioadă se așteaptă pînă la 34 de grade Celsius. 


În acest context, medicii le recomandă oamenilor să nu se expună la soare între orele 11 și 18. Neapărat să consume circa doi litri de lichide și să evite consumul în exces de cafea și de băuturi alcoolice.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load