COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mulţi oameni au ales să petreacă Crăciunul departe de forfota orașului

Mulţi oameni au ales să petreacă Crăciunul departe de forfota orașului

De Crăciun pe stil vechi, moldovenii au luat cu asalt pensiunile din țară, pentru a sărbători în sînul naturii, departe de forfota orașului, transmite NOI.md cu referire la publika.md.

Administratorii pensiunilor spun că de sărbători au lansat oferte tentante, vizitatorii fiind atraşi de atmosfera caldă şi de bucătăria tradiţională.

Această femeie a decis să sărbătorească Crăciunul la o pensiune, alături de soț şi prieteni.

"Amplasată în sînul naturii, aici domină liniștea sufletească. Această pensiune avînd un loc perfect atît de distracții, cît și cu saună, cu jacuzzi, cu salină, cu bazin".


Iar un bărbat a ales de dimineață să-şi petreacă relaxant timpul în sauna și bazinul de la pensiune.

"E un loc liniștit, pitoresc, atrăgător. Vii și te relaxezi și e foarte bine că nu prind telefoanele, că nu te poate găsi nimeni".

Vizitatorii pensiunii spun că au vrut să scape de gălăgia orașului și să se odihnească în sînul naturii.

"Venim tare de mulți ani și sîntem foarte mulțumiți. E foarte organizat, frumos. Gătesc foarte bine. Nu avem la cine pleca la țară".

Într-o pensiune din Butuceni, raionul Orhei, surprizele s-au ţinut lanţ.

Pentru Irina Hîncu ziua de 7 ianuarie are o semnificație dublă: sărbătoreşte Crăciunul în ziua sa de naştere.

"Ne place foarte mult, pentru că aici se păstrează tradițiile și spiritul sărbătorilor se simte mai bine aici", a spus locuitoarea Capitalei, Irina Hîncu.

Iar acest bărbat a venit de la Moscova, ca să sărbătorească Crăciunul la o pensiune din Moldova, împreună cu prietenii.

"Aici e foarte gustos. E un alt gust. Încă nu am reușit să gust tot ce e pe masă, dar numai de la mirosul acest mi se face gura apă".

Administratoarea pensiunii spune că rezervările pentru această zi s-au făcut cu aproape o lună înainte. Pentru ca oaspeţii să aibă parte de un Crăciun de poveste, gospodinele de aici au pregătit bucate alese.

"Noi am pregătit și răcituri, rasol de cocoș, borș scăzut și cîrnaț de casă, cighir, sarmale, cozonac. Cele mai întrebate, astăzi, au fost sarmalele. Apoi Crăciuneii care sînt tradiționali, pe care îi dăruim în ziua de Crăciun la toți oaspeții", a afirmat administratoarea pensiunii, Olesea Cojocaru.

Sejurul pentru o noapte la pensiune, care include şi masa de sărbătoare, costă 1.000 de lei. Iar preţul pentru cina festivă de Crăciun variază, în funcție de meniul ales.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load