Motivul pentru care sute de kilograme de fructe au fost retrase din comerţ

Motivul pentru care sute de kilograme de fructe au fost retrase din comerţ

Aproximativ 2 000 kg de fructe au fost scoase din vînzare în urma efectuării mai multor controale la 11 unități de comerț din municipiul Chișinău și Bălți, precum și în raioanele Ialoveni şi Strășeni, informează Noi.md.


Experţii Agenţiei Naţionale pentru Sihuranţa Alimentelor (ANSA) au constatat mai multe încălcări, cele mai grave fiind lipsa informației necesare pentru consumatori despre originea produsului, calitatea, calibrul, categoria, anul recoltei și informația cu privire la tratarea suplimentară a fructelor și legumelor în depozit.


Totodată, s-a constatat că nu toate fructele şi legumele expuse spre comercializare sînt însoţite de certificate ce confirmă calitatea şi inofensivitatea acestora.


Cei de la ANSA mai spun că în unităţile de comerţ verificate nu se respectă regimul termic indicat pe ambalajul original de la producători, iar fructele şi legumele sînt comercializate în stare de alterare.


În total, în urma controalelor efectuate au fost întocmite opt procese verbale de contravenții și s-au retras din comerț 246 kg de mere, 461 kg de citrice, 1377 kg de legume rădăcinoase, precum şi 50 de kg de alte legume.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load