Motivul pentru care prima ședință de judecată în dosarul lui Platon a fost amînată

Motivul pentru care prima ședință de judecată în dosarul lui Platon a fost amînată

Prima ședință din cel de-al treilea dosar deschis pe numele lui Veaceslav Platon urma să aibă loc astăzi, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Ședința a fost însă amînată, pentru că Platon nu a primit materialele cauzei în limba rusă, a spus avocatul controversatului om de afaceri. Singurele detalii pe care le-a oferit presei sînt că noul dosar a fost inițiat în baza declarațiilor făcute de Ilan Șor, notează agora.md.

Avocatul a refuzat să ofere detalii despre învinuirile care i se aduc clientului său. „Detalii o să vă spunem în ședința preliminară din 7 iunie. În linii generale, dl Șor și-a adus aminte de niște tranzacții pe care dlui le-a făcut și spune că este vinovat clientul nostru. Realitatea este alta, o să vă demonstrăm prin probe care o să fie prezentate în instanță”, a spus acesta.

Și în acest dosar ședințele ar putea fi închise. Din spusele avocatului, procurorul a înaintat deja instanței un demers în acest sens, argumentînd că alte cauze penale ar putea fi afectate din cauza prezenței presei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load