Motive de îngrijorare privind calitatea aerului

Motive de îngrijorare privind calitatea aerului

În Republica Moldova există motive de îngrijorare privind calitatea aerului. La nivel național, principalele vulnerabilități țin de informarea ineficientă cu privire la nivelul real de poluare, coordonarea intersectorială deficientă, precum și ineficiența sistemului de monitorizare a calității aerului.

Concluziile se regăsesc în Raportul auditului de mediu privind calitatea aerului. Hotărîrea Curții de Conturi pe marginea acestui raport a fost publicată în ediția de astăzi, 19 ianuarie, a Monitorului  Oficial, transmite IPN.

Potrivit raportului, principalele provocări cu care se confruntă Republica Moldova în ceea ce privește politicile pentru aer țin de lipsa unui set cuprinzător de acte legislative privind calitatea aerului, fapt ce tergiversează conformarea cadrului național cu legislația Uniunii Europene, avînd în vedere că se apropie termenele prevăzute în Acordul de Asociere.

Guvernului, dar și ministerelor de profil li se recomandă consolidarea capacităților administrative pentru inițierea acțiunilor cu scop reparatoriu și preventiv privind poluarea aerului, precum și transpunerea informațiilor despre calitatea aerului în planuri de acțiuni naționale, sustenabile din punct de vedere financiar.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load