Morari spune că s-a întîlnit cu Plahotniuc la sediul PDM

Morari spune că s-a întîlnit cu Plahotniuc la sediul PDM

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, spune că s-a întîlnit, fiind în funcție, cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Întîlnirea a avut loc la sediul PD, menționează Morari.

În același timp, Morari crede că există șanse să nu fi fost „comod guvernării”, însă neagă că asupra sa s-ar fi exercitat presiuni din partea politicului. Declarația a fost făcută la emisiunea Cutia Neagră de la TV8, scrie Agora.

„Dacă am fost demis, dacă s-a acceptat cererea mea așa de repede, cred că nu eram comod actualei guvernări, a fost comod tuturor să plec repede. Eu cred că făceam corect atribuțiile de serviciu. Că eram comod sau nu? Probabil că nu. Cred că la o anumită etapă aveam scopuri comune, iar ulterior asta s-a dispersat, ori ei au conștientizat altfel rolul meu decît voiam eu”, a spus Morari.

Întrebat dacă a fost vreodată presat de actori politici, Morari a negat. „Nu am simțit influență politică asupra mea. Politicienii nu au tentația de a face indicații, pentru că asta e ilegal. (...) Am avut situații cînd deputați au intrat în birou, dar așa au și ieșit”, a declarat fostul procuror Anticorupție.

Totuși, Morari confirmă că s-a văzut cu liderul PD, Vlad Plahotniuc. Morari zice că la sediul PDM ar fi avut loc niște ședințe la care se discutau „chestiuni ce țin de situația economico-financiară din sistemul bancar”. „Da, am fost la sediul Partidului Democrat, inclusiv și cu el să mă văd. În ce constă interesul? Au fost anumite chestiuni ce țin de exemplu.... de situația economică în sistemul bancar”, a conchis procurorul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load