Morari a cerut să se verifice dacă a admis un conflict de interese. Ce spune ANI

Morari a cerut să se verifice dacă a admis un conflict de interese. Ce spune ANI

La sfîrșitul lunii aprilie, Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție (PA), despre care s-a anunțat astăzi că a demisionat din funcție, a expediat o scrisoare șefei Autorității Naționale pentru Integritate (ANI), Rodica Antoci.


El cere să se verifice dacă acesta a admis un conflict de interese, în urma unui articol publicat pe Sputnik.md, intitulat „Din culisele Procuraturii Anticorupție: detalii din conducerea instituției”. 


„Pentru a nu admite prejudicierea imaginii Procuraturii, în vederea elucidării circumstanțelor, pretinselor fapte imputate mie, solicit inițierea unei verificări, privind încălcarea regimului conflictului de interese (…). Declar pe proprie răspundere că alegațiile invocate nu corespund realității și au ca scop intimidarea subsemnatului”, se menționează în scrisoarea care datează cu 25 aprilie 2019.


TV8 a solicitat reprezentanții ANI-ului cu rugămintea de a spune dacă s-au întreprins anumite acțiuni în urma acestei scrisori. ANI a spus că scrisoarea dată a fost înregistrată abia astăzi.


Viorel Morari a demisionat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție. Potrivit reprezentanților Procuraturii Generale, acesta a depus cererea încă săptămîna trecută. Reprezentanți Procuraturii Anticorupție afirmă că în prezent Morari se află în concediu.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load