TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Monumentele istorice, în pericol: Agenții economici încalcă legea (VIDEO)

Monumentele istorice, în pericol: Agenții economici încalcă legea (VIDEO)

Deși în R.Moldova există structuri de stat care au sarcina de a proteja monumentele istorice ale țării, deseori acestea pierd în lupta cu agenții economici care nu respectă legea.

Potrivit ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, avizele emise de astfel de instituții precum Consiliul Național al Monumentelor Istorice, Agenția de Inspectare a Monumentelor Istorice, nu sînt respectate de agenții economici, informează Noi.md.

„Agenția de Inspectare și Consiliul Național nu sînt organe care pot să-i pedepsească pe acești agenți economici. Noi doar îi putem supraveghea, și avem foarte multe cazuri cînd avizele primite de la Consiliul național al Monumentelor istorice sînt încălcate de agenții economici. Ei vin cu un proiect, dar, în realitate, realizează cu tot alt proiect și aici trebuie să intervină alte structuri.


Patrimonial istoric al R.Moldova poate salvat, menținut și valorificat prin conlucrarea eficientă a tuturor organelor de stat, inclusiv a celor de drept”, a declarat Corneliu Popovici în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Ministrul a mai precizat că vor fi inițiate modificări ale cadrului normativ cu scopul de a înăspri pedepsele aplicate agenților economici care distrug monumentele istorice.

„Dacă nu vor fi înăsprite aceste legi, riscăm să pierdem mult din patrimoniul nostru național”, a adăugat demnitarul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load