COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldtelecom nu va putea să deconecteze utilizatorii de la reţeaua de telefonie fixă

Moldtelecom nu va putea să deconecteze utilizatorii de la reţeaua de telefonie fixă

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a decis că în condiţiile stării de urgenţă şi avînd în vedere că SA Moldtelecom este desemnat drept furnizor cu putere semnificativă pe piaţa accesului utilizatorilor la telefonia fixă, să oblige compania să nu deconecteze persoanele fizice de la acest serviciu, scrie mold-street.com.

Potrivit deciziei ANRCETI, pe durata stării de urgenţă, Moldtelecom are următoarele obligații: să nu sisteze (prin deconectare) furnizarea serviciilor de telefonie fixă accesibile publicului în scopul inițierii și primirii apelurilor locale, interurbane și naționale de către utilizatorii finali (persoane fizice); să furnizeze servicii de telefonie fixă accesibile publicului în scopul inițierii de apeluri internaționale de către utilizatorii finali (persoane fizice), cu dreptul de a institui limita pragului de deconectare.

Totuşi se admite sistarea (prin deconectare) în cazul utilizării frauduloase a serviciului oferit. Cît despre facturarea şi achitarea pentru serviciile furnizate, aceasta se realizează în modul, în termenele şi în condiţiile stipulate în clauzele contractuale şi/sau în condiţiile generale de furnizare şi utilizare a serviciilor în vigoare.


Totodată pe durata stării de urgenţă, ANRCETI recomandă, furnizorilor care prestează servicii de comunicații electronice accesibile publicului, precum telefonia mobilă, acces la Internet și retransmisia programelor audiovizuale, să nu sisteze (prin deconectare) furnizarea acestora către utilizatorii finali (persoane fizice).

Menţionăm că datele pentru anul 2019 arată că Moldtelecom deţine o cotă de 95% pe piaţa serviciilor de telefonie fixă şi are circa 960.000 de abonaţi.

Pe piaţa serviciilor servicii de acces la Internet fix în bandă largă Moldtelecom are o cotă de 62,6%, StarNet - 21,5%, iar Orange Moldova – 5,6%, scrie mold-street.com.

Pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă sîn trei operatori, iar cota cea mai mare o are Orange Moldova cu circa 63,9%, urmată de Moldcell - cu 30,2% şi Unite/Moldtelecom - 5,9%.

Potrivit ANRCETI, cei trei furnizori de servicii de acces la Internet mobil în bandă largă deţineau, în funcţie de veniturile obținute din vînzarea acestor servicii, următoarele cote de piaţă: Orange Moldova – 63,4 %, Moldcell – 27,8 şi Moldtelecom – 8,8%.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load