TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldovenii renunță la conserve: Prețul legumelor din piețe este pipărat

Moldovenii renunță la conserve: Prețul legumelor din piețe este pipărat

Arșița nu a topit prețurile la legume. Dimpotrivă, le-a ținut practic neschimbate de la începutul verii. Astfel, în piețele din capitală patlagelele continuă să coste în jur de între 10 și 20 de lei kilogramul, iar pepenii sînt de două ori mai ieftini.

Cu așa prețuri, cei care vor să facă, pentru iarnă, conserve, trebuie să-și scuture bine portmoneele. Cumpărătorii spun că prețurile la legume sînt mari din cauza secetei.

Dacă aveți în plan să mergeți zilele acestea la piață, aflați că un kilogram de pepeni proaspeți costă 10 lei, patlagelele sînt de două ori mai scumpe, iar un kilogram de chiperi costă cel puțin 12 lei. Gogoșarii sînt vînduți cu 15 lei, iar amatorii de vinetele vor scoate din buzunare în jur de 12 lei pentru un kilogram.


Chia dacă legumele sînt cumpe sau nu, comercianții nu prea duc lipsă de cumpărători. Le mai fac și reduceri, dacă sînt gata să ia cu sacul.

În medie, oamenii scot din buzunare cam 500 de lei pentru a-și umple borcanele cu murături și alte delicii pentru iarnă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load