TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldovenii nu sînt doriți în SUA nici măcar în calitate de turiști

Moldovenii nu sînt doriți în SUA nici măcar în calitate de turiști

La sfîrșitul anului 2019, Departamentul de Stat al SUA a făcut totalurile privind eliberarea vizelor.

La statisticile privind refuzurile de eliberare a vizelor de non-imigranți pentru vizite scurte în Statele Unite în scopuri turistice și de afaceri pentru anul 2019 a atras atenția portalul Bloknot-moldova.md.

Deosebit de interesantă a fost distribuirea unor astfel de refuzuri la cererile a 15 foste republici sovietice.
Se pare că retorica oficialilor americani și atitudinea față de vizitele în țara lor sînt două lucruri diferite. În ciuda tuturor sancțiunilor și atacurilor asupra Rusiei, cetățenilor săi li refuză cel mai puțin viza americană. Aceste refuzuri pentru cetățenii ruși în anul trecut au constituit aproximativ 15,2%.


În același timp, în ciuda asigurărilor constante de prietenie, parteneriat strategic și sprijin, Statele Unite nu vor cu adevărat să-i vadă pe sătățenii statelor baltice, Georgiei și Ucrainaei. Georgienii au primit 64% din refuzurile de a intra în Statele Unite, iar printre ucraineni, a primit refuz fiecare al doilea cetățean care a depus actele pentru viză.

Cetățenii moldoveni, pe care statele le asigură de loialitatea și sprijinul lor, nu sînt mai buni - 58% dintre cererile depuse pentru viza americană rămîn nesatisfăcute.

Această situație se explică prin faptul că, atunci cînd emit vize pentru Statele Unite, oficialii evaluează în mod obiectiv situația din fiecare țară. Pe ei îi interesează doar nivelul de trai al țării. Titlul de aliat al SUA și chiar partener în blocul militar din Atlanticul de Nord, în cazul dat, nu oferă nici un privilegiu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load