COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldovenii, împotriva obligării elevilor de a purta măști în școli (VIDEO)

Moldovenii, împotriva obligării elevilor de a purta măști în școli (VIDEO)

Zile numărate pînă la începera noului an de studii, care aduce de această dată mai multă incertitudine ca niciodată.

Printre măsurile propuse de autorități în contextul epidemiei și reluării procesului de studii de la 1 septembrie se numără asigurarea distanței fizice în sălile de clasă, care trebuie să fie de 1,5 metri, purtarea măștilor, folosirea dezinfectanților.

Echipa Noi.md a discutat cu trecătorii în stradă despre cît de oportună este obligarea elevilor de a purta măști în școli și în ce măsură acest lucru va afecta procesul de studii.


Intervievații în mare parte s-au declarat împotrivă, îndemînd autoritățile să identifice alte soluții pentru a asigura un mediu sigur pentru elevi în școli. Vedeți mai jos ce cred oamenii despre întreaga situație.

"Nu cred că este o necesitate în folosirea măștilor. Copiii au imunitatea lor. În măști nu vor rezista, la un moment dat își pot pierde cunoștința. În plus au nevoie de contact vizual cu profesorul, au nevoie să poată comunica între ei".

"Cum o să respire acești copii? O să le fie foarte greu, cred că nu e o idee bună".

"Eu am un copil de școală și nu sînt de acord să poarte nici mănuși, nici măști. Cred că să folosească dezinfectantul ar fi suficient".

"Sînt împotrivă! Un om matur greu suportă să stea cu mască, dar ce să ma spunem de un copil. Ar trebui alte soluții, poate să fie un tunel de dezinfectare în fiecare clasă".

"Din cîte spun medicii, masca este eficientă maxim jumătate de oră, așa că nu știu în ce măsură poate fi impusă această măsură. Pe de altă parte, autoritățile sînt nevoite să adopte măsuri severe, întrucît o singură persoană poate infecta un număr mare de persoane".

"Masca, dezinfectanții te protejează. Cel puțin în cazul studenților nu cred că ar fi mare dificultate să le poarte".

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load