Moldovenii din Belgia au ieșit la o manifestație pașnică în fața Parlamentului European

Moldovenii din Belgia au ieșit la o manifestație pașnică în fața Parlamentului European

Diaspora din Belgia a ieșit la o manifestație pașnică pentru susținerea noii puteri din Republica Moldova.


Protestul a avut loc aseară, în fața Parlamentului European. Moldovenii declară că susțin Parlamentul și Guvernul nou ales al Republicii Moldova.


„Partenerii din UE a spus clar că Guvernul Maiei Sandu este unul legitim și ei sînt gata să colaboreze cu acest Guvern pentru a demara niște reforme foarte utile pentru țară” , a spus unul dintre manifestanți.


Diaspora mai spune că ar vrea ca noua putere de la Chișinău să le asigure un viitor mai bun copiilor. Totodată, la acest protest pașnic au fost și cetățeni din țara vecină, România.


„Eu sînt din România și am decis că trebuie să susțin, să fiu aici aproape de oamenii din Moldova, pentru că neimplicarea în momente de cumpănă, ca ăsta prin care trece acum Moldova, poate să genereze o țară care să facă generații de oameni să sufere după. Și cred că este cel mai bun moment ca nația să se schimbe”, a afirmat alt participant.


Spre încheiere moldoveni au conchis că-și doresc ca în viitorul apropiat în Parlamentul European să ajungă și reprezentanți din Republica Moldova.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load