Moldovenii dau năvală în Poiana Brașov pentru a petrece Crăciunul

Moldovenii dau năvală în Poiana Brașov pentru a petrece Crăciunul

Primii turişti din Republica Moldova, Ucraina şi Rusia au ajuns la Poiana Braşov şi Predeal, pentru a petrece Crăciunul, care se sărbătoreşte pe data de 7 ianuarie.

Unii turişti au ajuns în staţiune cu maşinile personale, iar alţii cu autocarele. Aceştia sînt cazaţi la hoteluri de trei şi patru stele la preţuri care pleacă de la 185 de euro pe noapte/camera la un hotel de patru stele din Poiana Braşov şi poate ajunge la peste 300 de euro pe noapte/camera, în funcţie de facilităţile incluse în pachetul de servicii, potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism ale hotelurilor din staţiune.

Numărul turiştilor care petrec sărbătorile în cele două staţiuni montane este mai mare la Revelion decît la Crăciun, mai spun sursele citate. Meniurile pregătite pentru turiştii din Republica Moldova, Ucraina sau Rusia sînt atît cele tradiţionale pentru seara de Crăciun, dar şi multe surprize, susţin hotelierii. Ca în fiecare an, aceşti turişti iau cu asalt pîrtiile de schi sau de săniuş.

Pe toate pîrtiile din Poiana Braşov se schiază în condiţii foarte bune, staţiunea fiind în continuare destul de aglomerată în această perioadă, avînd în vedere că este vacanţa elevilor, dar şi faptul că se schiază pe toate pîrtiile domeniului schiabil, doar cîteva secţiuni ale acestora fiind impracticabile din cauza lipsei zăpezii, precizează reprezentanţii Salvamont din staţiune.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load