COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldovenii, blocați pe aeroportul din Praga vor reveni acasă

Moldovenii, blocați pe aeroportul din Praga vor reveni acasă

Cei 180 de cetățeni moldoveni, care urmau să zboare la Chișinău cu o cursă charter din Cehia, dar au rămas blocați pe aeroportul din Praga, vor reveni acasă. O spune ministrul afacerilor externe și integrării europene, Oleg Țulea, citat de IPN.

Potrivit ministrului, blocarea moldovenilor pe aeroportul din Praga „nu a fost o problemă creată de MAEIE, nu a fost o problemă creată de Guvern”. Dar cetățenii vor fi ajutați să ajungă acasă.

Ieri s-a discutat cu ministrul ceh de externe și cu misiunea diplomatică a Republicii Moldova din Praga pentru a găsi soluții de cazare și hrană pentru moldovenii blocați la aeroport, a mai spus ministrul.


Oleg Țulea precizează că pentru acest zbor, la fel ca și în cazul zborului din Paris, agentul economic a vîndut bilete fără a fi autorizat de Comisia pentru Situații Excepționale. „Nu vreau să cred, dar ceea ce se întîmplă mă face să cred că lucrurile sînt organizate cu rea intenție”, a declarat Oleg Țulea.

Pe 30 martie, 220 de moldoveni au rămas blocați pe Aeroportul din Paris, după ce cursa charter la care au procurat biete nu a fost autorizată. După mai bine de 24 de ore petrecute pe aeroport, pasagerii au ajuns acasă cu curse charter autorizate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load